Gå til innhold Hopp til søk
 
Fylkesmann Ann Kristin Olsen sykler til jobb. Her i prat med Siri Gilbert fra miljøvernenheten i Kristiansand kommune.

Fylkesmann Ann Kristin Olsen sykler til jobb. Her i prat med Siri Gilbert fra miljøvernenheten i Kristiansand kommune.

Tusentråkk er i gang

Onsdag morgen ble årets Tusentråkk-kampanje og Nordisk sykkeldag markert i Kristiansand. Tradisjonen tro ble det delt ut bananer og gulrøtter til gående og syklister på vei til jobben.

Fylkesmann Ann Kristin Olsen (til venstre på bildet) sykler til jobb. Siri Gilbert fra ATP-samarbeidet forteller at det i morgentimene onsdag passerte 315 syklister og ca 150 fotgjengere forbi sykkelbarometeret i Tordenskjolds gate. Det teller antall passerende syklister vestfra inn til byen. I tillegg kommer alle som kommer østfra inn i Kvadraturen.

En av dem som passerte barometeret var Liv Bodil Idland (t.v.). Hun benyttet anledningen til å kjøpe seg sykkelhjelm av Sabrina Heerema-Agostino (t.h.). Den lovet hun å bruke flittig fra nå av.

Denne morgenen ble det delt ut 900 bananer og 600 gulrøtter til syklister og gående på vei til jobb i Kvadraturen. I tillegg delte Ingeniørvesenet ut vannflasker fra Vannvogna, og det ble delt ut reflekser og informasjonsmateriell.

Det er fremdeles mulig å registrere seg som deltaker i Tusentråkk-kampanjen. Tråkker du i vei for bedre helse og miljø, trør ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen til med premier! Det eneste du må gjøre er å sykle eller gå 10 turer tur retur arbeidsplass eller studiested. Selve kampanjen starter mandag 26. april og varer til 4. juni.

Lenker:
Tusentråkk: www.tusentrakk.no
Om Nordisk sykkeldag
Hovedside Nordiske sykkelbyer: http://www.nordiskecykelbyer.dk