Gå til innhold Hopp til søk
 
Tinghuset i Kristiansand

Tinghuset i Kristiansand

Tiltak under terror-rettssaken

Rettssaken etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo overføres direkte til storskjerm i tinghuset i Kristiansand. I den forbindelse gjennomfører kommunen flere tiltak.

Flere sykepleiere skal gå i turnus i Kristiansand i forbindelse med rettssaken som starter 16. april. Den første uka er avsatt til tiltaltes forklaring. To psykiatriske sykepleiere skal være tilgjengelige i tingretten. De disponerer et eget rom i tilknytning til salen der selve overføringen finner sted.

Kommuneleger, psykolog og legevakten inngår også i beredskapen.

Lenker til flere aktuelle nettsteder som tilbyr ulike tjenester finner duTorstein Westgaard oppe til høyre på denne siden.

Enhetsleder Torstein Westgaard i Sentrum/Lund helseenhet er ansvarlig for Kristiansand kommunes innsats:

- Det er naturlig med en forhøyet beredskap i starten og i slutten av rettssaken.  Vi er dessuten i dialog med pårørende som får sine saker omtalt og forsøker å være riktig forberedt, sier Westgaard.

10 uker rettsak

Rettssaken er beregnet til å vare i 10 uker. Kristiansand kommunes tiltak er i tråd med føringer fra Helsedirektoratet.

- Det er en utfordring å legge oss på riktig nivå. Vi har mulighet til å utvide innsatsen raskt ved behov, sier Westgaard.

Lyd og bilde fra rettssaken vil bli overført fra Oslo tingrett til 17 domstoler omkring i landet. Hensikten er å gi fornærmede og etterlatte mulighet til å følge rettssaken fra nærmere hjemmet. Media og publikum har ikke adgang. Kristiansand tingrett er eneste aktuelle domstol i Agder.

To rettsbetjenter skal ha ansvar for adgangskontroll, og overholdelse av regler, ro og orden.

Krisetelefonnummer - 38 07 50 50

Det er etablert et eget telefonnummer til psykososialt kriseteam som er aktivt 24 timer i døgnet. Telefonnummeret er 38 07 50 50. Telefonen blir på dagtid fra mandag til fredag 08.30-15.30 besvart av psykiatrisk sykepleier, lege eller psykolog. Utenfor dette tidsrommet er den viderekoblet til en egen telefonlinje på Kristiansand legevakt.

- Dette nummeret er ment som en hjelp når situasjonen blir for vanskelig til å håndtere. Det normale er at man i sorg og krise støtter seg til familie og venner, sier Westgaard.

Kontaktperson for media:
Torstein Westgaard, enhetsleder Sentrum/Lund helsetjeneste.
Mobil: 906 36 377