Gå til innhold Hopp til søk
 
Ove Pollestad i CK Sør og Tom Hansen i Kristiansand Sykkelsenter er entusiaster på vegne av sykkelbyen Kristiansand for å få være vertskapsby for sykkel-VM 2016. Det skal markeres skikkelig med bløtkakefest under Sykkellandsbyen på Øvre Torv 13.-14. juli. Foto: Svein Tybakken

Ove Pollestad i CK Sør og Tom Hansen i Kristiansand Sykkelsenter er entusiaster på vegne av sykkelbyen Kristiansand for å få være vertskapsby for sykkel-VM 2016. Det skal markeres skikkelig med bløtkakefest under Sykkellandsbyen på Øvre Torv 13.-14. juli. Foto: Svein Tybakken

Sykkellandsbyen med fokus på VM-søknaden

Når Sykkellandsbyen kommer til Kristiansand og Øvre Torv onsdag 13. og torsdag 14. juli, vil Kristiansand kommunes søknad om å bli vertskapsby for sykkel-VM 2016 stå i fokus.

Varaordfører Mette Gundersen tar første kakestykket når VM-løypekaka under Sykkellandsbyen åpnes torsdag 14. juli kl 14.00.Sykkellandsbyen er et samarbeid mellom TV2, organisasjonen MOT og den enkelte besøkskommunen og arrangeres i en rekke byer langs kysten samtidig med Tour de France. Formålet med Sykkellandsbyen er å få stadig flere barn og ungdom til å sykle.

Stor troverdighet

– Det er jo også et av de store samferdsels- og helsemålene i Kristiansandsregionen også. Kristiansand er beste sykkelstorby i Norge. Nær 10 prosent av befolkninger sykler daglig og her skal det brukes 600 millioner kroner på sykkelveinettet fram mot 2016. Målet er å doble antall syklister til 20 prosent. Kristiansand har stor troverdighet som søkerby. Klart at vi skal arrangere sykkel-VM i 2016!

Han sparer ikke på kruttet, prosjektleder for Kristiansands sykkel-VM-søknad, Svein Bergheim, når han promoterer egen by. På ferie i Sverige med familien er han glad det blir direktesending fra Øvre Torv torsdag 14. juli.

Respons i næringslivet

– Vi har fått en overveldende god respons fra næringslivet som stiller opp og hjelper oss med å få til en best mulig søknad. Vi er så heldige å ha fått varaordfører Mette Gundersen til å promotere søknaden. Hun skal åpne bløtkakefesten midt i Sykkellandsbyen torsdag 14. juli kl 14.00. Espen ”bageren i byen” Albert stiller med marsipankake i megaklassen og TV2 sender direkte fra Øvre Torv, sier en begeistret Bergheim.

Syklister i alle aldre og klasser fra lokale klubber skal prøvesykle den foreslåtte hovedtraseen for sykkel-VM 2016.

Stort engasjement

– Det er et veldig stort engasjement for VM-løypa og søknaden i de lokale klubbene. Det jo også mange tusen tursyklister i regionen, så det kan bli trengt om plassen rundt den 14,3 kilometer lange løypa som blant annet går innom bydelene Lund, Gimlekollen, Justneshalvøya og Kongsgård/vige, sier Tom Hansen. Han er Svein Bergheims ”stand in” under Sykkellandsbyen og sykkelentusiast.

– Jeg tror på Kristiansands kandidatur som arrangørby. Vi må huske på at sykkel-VM samler over 200 millioner TV-seere i minst en uke. Det er til fordel for Kristiansand, som kan levere en svært kompakt, TV-vennlig og ikke minst publikumsvennlig løype. Se for deg filming fra helikopter med vakre byområder, sjø og strand og mer landlige motiver i vakre høstfarger som syklistene passerer. I tillegg har vi klimaet på vår side, sammenliknet med andre deler av landet, sier Tom Hansen, som er minst like entusiastisk som kollega Bergheim.

Under Sykkellandsbyen blir det også arrangert ”Tour de Norway for Kids”. Alle sykkelentusiaster i alle aldre kan få testet sine sykkelferdigheter og det hele kommer altså på både direktesending og i opptak på TV2 i forbindlese med ”Tour de France”-sendingene. Sykkellandsbyen skal videre til Sandefjord og Oslo før turneen avsluttes i Grimstad. Håpet er da at Grimstad-gutten Tor Hushovd sykler til nok en avsluttende etappeseier i Tour de France...
 

Les mer

... om sykkelsatsingen i Kristiansand og regionen her. Fram mot 2016 skal det brukes 600 millioner kroner på landets beste sykkelveinett.