Gå til innhold Hopp til søk
 
Mange barn i Rajshahi har fått mulighet til å gå på skole, takket være støtte fra innbyggere i Kristiansand.

Mange barn i Rajshahi har fått mulighet til å gå på skole, takket være støtte fra innbyggere i Kristiansand.

Rajshahiaksjon i høst

Etter påske reiser Rajshahikomiteens medlemmer til vår vennskapsby i Bangladesh for å følge opp pågående prosjekter og legge til rette for høstens aksjon i Kristiansand.

- Vi gleder oss til denne oppgaven, og vi gleder oss til å dele våre inntrykk med Kristiansands befolkning, sier komitémedlem Irene Solli.

Rajshahiaksjonen

Rajshahikomiteen består av Irene Solli (f.v), Helene Knudsen, Dag Vige og Sondre Elstad. I høst er det igjen duket for Rajshahiaksjon. Barnehager og skoler i Kristiansand jobber med prosjekter og aksjoner for å samle inn penger til videre støtte til Rajshahi. Organisasjoner, menigheter, næringsliv og enkeltpersoner inviteres også til å være med å bidra.

- Rajshahi har vært vår vennskapsby i over 30 år. I alle disse årene har vi fått være med å gi viktig støtte og hjelp til en bedre livssituasjon for utallige barn, unge og voksne i Rajshahi og området rundt. Arbeidet gir også viktige verdier tilbake til oss. I Rajshahi bor det fattige folk med små ressurser, men til gjengjeld har de kvaliteter vi i vår velstand begynner å få knapphet på: tid for hverandre, omsorg, fellesskap, samhørighet, solidaritet og spontanitet, sier Dag Vige, veteranen i komitéen.

Vennskapsbyen Rajshahi.

Bildet viser Rajshahikomiteen som ble valgt etter kommunevalget i 2011. Fra venstre Irene Solli (KrF), Helene Knudsen (H), Dag Vige (V) og Sondre Elstad (Ap).

Kvalitetssikring

- Vi er alle opptatt av at pengene skal komme fram til målgruppen og at støtten skal gi konkrete resultater. Gjennom vårt langvarige samarbeid med Rajshahi har vi knyttet til oss seriøse, lokale organisasjoner og personer som leder arbeidet. Den fysiske avstanden er stor og kulturene ulike, derfor blir turen til Rajshahi også en kvalitetssikring av hjelpen, avslutter Irene Solli.