Gå til innhold Hopp til søk
 
Kulturdirektør Stein Tore Sorthe ønsker dine innspill til Kristiansand kommunes kulturstrategi de neste årene.

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe ønsker dine innspill til Kristiansand kommunes kulturstrategi de neste årene.

Mange kulturinnspill

VIDEO: 12. mai var det oppstartskonferanse om Kristiansand kommunes kulturstrategi for de neste årene. Mange brukte anledningen til å komme med synspunkter og innspill. 

Kristiansand kommune skal lage ny kulturstrategi for årene fram til 2022. Innspill fra kulturmiljøene og innbyggerne er kjempeviktig i dette arbeidet.

Både video, Facebook, en åpen oppstartskonferanse og egne dialogmøter brukes for å engasjere kulturinteresserte til å komme med bidrag til en best mulig kulturpolitikk.

De første tipsene, ideene og synspunktene på arbeidet med kulturstrategien har allerede kommet på Facebook-sidene.

– Vi håper både Facebook og filmene som er laget er med på å nå bredere ut til publikum, og dermed skape et bra engasjement. Når alle har fått sjansen til å komme med sine innspill, vil vi trekke ut to tilfeldige vinnere. Premien er billetter til åpningsforestillingen på Kilden, forteller Helene Hostad Tønnessen og Bjørn Amundsen ved kulturdirektørens stab.

Den åpne oppstartskonferansen for arbeidet med kulturstrategien gikk av stabelen torsdag 12. mai.

Mange som er opptatt av kunst- og kulturlivet i Kristiansand grep sjansen til å høre mer om arbeidet med kulturstrategien og gi sitt bidrag i debatten.  På møtet ble det også presentert en ny filmsnutt med kulturdirektør Stein Tore Sorthe i hovedrollen. I likhet med taggefilmen, er også denne laget av Kristian Landmark og Christian Wulff fra Kristiansand.

– Vi ønsker at Kristiansand skal være mulighetenes by. Hvordan skal vi få til det? Vi vil høre dine synspunkter, lyder oppfordringen fra Helene Hostad Tønnessen og Bjørn Amundsen.

Det blir god anledning til å fortsette debatten på Facebook-siden og andre steder de neste månedene.

Ut over våren, sommeren og høsten inviteres også ulike kunst- og kulturmiljøer til egne dialogmøter for disse områdene: Musikk, festivaler og store arrangementer, litteratur, film, lokale internasjonale kulturaktører, scenekunst, visuell kunst og kulturhistorie.

Dagens kulturstrategi ble vedtatt i 2002. Siden den gang har mye skjedd i byens kunst- og kulturliv. Den nye kulturstrategien skal være med på å konkretisere hva kommunen skal satse på innen kulturfeltet de neste 10-11 årene.

Kontaktperson for media:
Kulturdirektør Stein Tore Sorthe:  415 08 561

 
 

Aktuelt og nyttig

Video