Gå til innhold Hopp til søk
 
Hovedtillitsvalgt Kirsti Sagen i Fagforbundet overlever personalsjef Steinar Harbo i Kristiansand kommune navnene på de som er tatt ut dersom det blir streik fra 24. mai.

Hovedtillitsvalgt Kirsti Sagen i Fagforbundet overlever personalsjef Steinar Harbo i Kristiansand kommune navnene på de som er tatt ut dersom det blir streik fra 24. mai.

Mulig streik fra 24. mai

408 ansatte i Kristiansand kommune kan bli tatt ut i streik fra 24.mai. De fleste arbeider i teknisk sektor.

Fagforbundet varslet 16. mai at de tar ut 408 medlemmer ansatt i Kristiansand kommune dersom det blir streik. I tillegg tar Fagforbundet ut 29 medlemmer i to kommunale foretak: Kristiansand Havn (14) og Kristiansand Parkeringsselskap (15).

Ingen av de andre organisasjonene leverte streikelister.

Det ble brudd i de sentrale forhandlingene mellom KS og arbeidstakerorganisasjonene 27. april. Riksmekleren begynte mekling 7. mai. Meklingsfristen er klokka 24.00 natt til torsdag 24. mai. Hvis meklingen ikke lykkes, blir det streik fra 24. mai.

Flest fra teknisk sektor

Mandag 21. mai hadde kommuneledelsen gått gjennom listen fra Fagforbundet.

249 av de som står på Fellesforbundets liste, arbeider i teknisk sektor. Blant annet er renholdere som arbeider på skoler og barnehager i sentrum og på østsiden av sentrum tatt ut. Flere vaktmestere står også på listen over de som er tatt ut.

Det samme gjør 30-40 ansatte i ingeniørvesenet. En del av disse står for tømming av søppeldunker på offentlige områder. Andre arbeider i vann- og avløpsavdelingen og på renseanlegg.

Ansatte ved tolketjenesten er også tatt ut i streik.

I sentraladministrasjonen er blant annet ansatte på politisk sekretariat tatt ut i streik.

55 ansatte i kultursektoren står også på listen. De fleste ansatte i idrettsetaten, og alle i fritidsetaten vest, er tatt ut.

– Vi har nå fått en god oversikt over hvor de av Fagforbundets medlemmer som er tatt ut, arbeider. Vi er fortsatt optimister med tanke på å finne en løsning. Utfordringene en eventuell streik vil gi, vil vi vurdere dersom det blir steik, sier personalsjef Steinar Harbo.

Kontaktperson for pressen:

Personalsjef Steinar Harbo: 481 57 951