Gå til innhold Hopp til søk
 
Fasaden Presteheia omsorgssenter

Fasaden Presteheia omsorgssenter

Millionsatsing for eldre åpner

Presteheia omsorgssenter åpner mandag 15. mars. Endelig skal beboerne få nyte godt av Kristiansand kommunes løft til en verdi av 350 millioner kroner.

- Vi skal gjøre så godt vi kan for at dette skal bli et godt sted å bo og et godt sted å jobbe, sier Astrid Nilsen Lie som er avdelingsleder og kommer fra Gimle.

Astrid Nilsen Lie og Marit Leipstad, Presteheia omsorgssenterGimle ble opprinnelig bygget på midten av 30-tallet, og "nybygget"sto klart på slutten av 70-tallet. Mange av de nye beboerne og ansatte kommer herfra og fra Grimtunet. Det er ingen tvil om at det er en ny verden for både beboere og ansatte på toppen av Presteheia med flott utsikt over byen.

Bygningen tilfredsstiller alle tidens krav, og man har forsøkt å forutse fremtidens behov gjennom blant annet bruk av ny teknologi og å gjøre klart for fremtidens teknologi.

Tomt og lyst 

Nybygget åpner altså offisielt mandag 15. mars. De to avdelingslederne vil prøve å gjøre det så "hjemslig" som  mulig.

Bad på presteheia omsorgssenter

- Noe av det vi gleder oss mest til, er å tilby beboerne og dem som skal jobbe her skikkelige bad, sier Marit Leipsland.

Marit Leipsland blir avdelingsleder etter å ha jobbet på Grim.

Presteheia omsorgssenter har 64 sykehjemsplasser og 24 omsorgsboliger. Alt er enerom. Beboerne i sykehjemmet er delt inn i grupper som deler spiserom og stuer.

De fleste beboerne flytter inn åpningsdagen. 

Fornøyd byggherre

- Vi har hatt befaringer og prøvd de tekniske anleggene, og er veldig fornøyd med det nye bygget. Hele prosessen har gått veldig fint, og ble godt gjennomført, sier Ingvald Grønningsæter.

Grønningsæter leder prosjektavdelingen i Kristiansand Eiendom. Det er denne avdelingen som gjennomfører byggeprosjekter i kommunal regi.

Det nye Presteheia omsorgssenter ble bygget etter en såkalt samspillsmodell. Firmaer ble invitert til å danne allianser, som skal stå for alt fra prosjektering til bygging. Samspillsalliansen for Presteheia besto av Br. Reme (entreprenør), Arkitema (arkitekt), Cowi (rådgivende byggeteknikk), Multiconsult (rådgivende elektro), RIVCO (rådgivende ventilasjon og sanitær), IPEC (elektro) og Oras Agder (ventilasjon og klima).

Etter at alliansen var valgt, gikk Kristiansand Eiendom som byggherre inn i alliansen. I fellesskap arbeidet partene fram et forprosjekt, der de ble enige om hva bygget skulle koste.

Fordel

- I en slik modell er vi som oppdragsgiver aktive i første fase av prosjektet, sammen med de som skal prosjektere og bygge. Det er en stor fordel å få inn kompetansen fra entreprenørene helt fra begynnelsen av, sier Ingvald Grønningsæter.

Kontrakten med alliansen ble inngått 1. desember 2006. Forprosjektet ble godkjent i september 2007. Byggestart var 5. mai 2008. 18. februar 2010 var bygget ferdig.

Sykehjemsdelen av Presteheia kostet ca. 250 millioner kroner, mens omsorgsboligene kostet 100 millioner kroner.

Kontakter for media:

Marit Leipsland, mobiltelefon: 480 51 589

Astrid Nilsen Lie. mobiltelefon 901 03 161