Gå til innhold Hopp til søk
 
Park & ride-anlegget på Krossen.

Park & ride-anlegget på Krossen.

Krossen-anlegget åpnet

Krossen park & ride ble åpnet torsdag 17. juni. 30 p-plasser står klar til de som har behov for å sette fra seg bilen og ta buss eller sykkel videre – til Kvadraturen eller andre destiansjoner.

Det var en fornøyd byggeleder og driftssjef Kjell Arild Vetrhus i ingeniørvesenet som  fornelt markerte at anlegget på Krossen er ferdig. 30 p-plasser står nå klare for publikum. Det er to ladeplasser for elbil. Ingeniørvesenet har bygd anlegget.  Parkvesenet har anlagt beplantning. ATP-samarbeidet har vært oppdragsgiver.

Slipper p-avgift og bomavgift

Parkerer man bilen på park & ride-anleggene, slipper man både p-avgift og bomavgift. 
 
Vetrhus smilte om kapp med sola, og hadde for anledningen tatt på seg en T-skjorte med "Jeg kjører grønt".  Hensikten med park & ride-anlegg er å redusere bilkjøring og øke bruk av sykkel og buss.

400 plasser i regionen

Totalt er det nå etablert like under 400 park & ride-plasser i Kristiansandsregionen, hvorav 100 ligger i Kristiansand. De tre i Krististiansand er Rona (33 plasser), Kjosbukta (37 plasser) og altså Krossen med 30 p-plasser. Flere er under planlegging i Kristiansand: På Flekkerøy ved rundkjøringen, ved Vågsbygd kirke og ved Håneskrysset. 

Bjørne Jortveit i ATP (t.v.) og Kjell Arild Vetrhus i ingeniørvesenet er glade for å kunne tilby befolkningen et nytt park &-ride anlegg (Foto: Christian Stavik, Kristiansand Avis).Brukes på flere måter

Park & ride-anlegget på Krossen kan brukes på flere måter.
1. Parkere bilen og ta bussen videre
2. Parkere bilen og ta medbrakt sykkel videre
3. Bekjente kan sette fra seg sine respektive biler og ta én bil videre
Trolig er det befolkningen nord for Krossen langs riksvei 9 som kommer til å bruke anlegget på Krossen mest, - de som bor på Strai , i Gangdalen, i Torridal, Mosby og Høietun. Men Krossen-anlegget kan også brukes som utgangspunkt for tur til Kjerrane – hovedturløypa, eller genrelt som utgangspunkt for sykkelturer.