Gå til innhold Hopp til søk
 
Kristiansand er den eneste norske byen som deltar i Living Labs Global.

Kristiansand er den eneste norske byen som deltar i Living Labs Global.

Kristiansand i Living Labs Global Award 2012

Onsdag 2. november lanseres konkurransen Living Labs Global Award 2012 over hele verden. I konkurransen presenterer 20 byer aktuelle problemstillinger som man tror kan løses ved bedre teknologiske løsninger.

Kristiansand er den eneste norske byen som deltar i Living Labs Global. I konkurransen ønsker Kristiansand forslag som kan gi ny og bedre bruk av geografiske informasjonssystemer (GIS).

– Living Labs Global er en stiftelse som jobber for å finne bærekraftige løsninger for god byutvikling. Gjennom konkurransen som lanseres over hele verden i dag, kan vi få inn forslag til gode løsninger fra bedrifter over hele verden, sier Øyvind Lyngen Laderud, som er internasjonal rådgiver i kommunen.

Kristiansand kommune har etterhvert gode karttekniske løsninger, men disse kan utnyttes på helt nye måter for kommunen, innbyggerne og leverandører av tjenester utenfor kommunen.

– For oss er dette en mulighet til å få kanskje noen av de beste leverandørene i verden på dette området til å samarbeide med oss. Det gir oss en unik mulighet til å være i forkant på GIS-baserte tjenester og planlegging, sier Laderud.

I Living Labs Global Award 2012 inviteres bedrifter og leverandører til å sende inn sine forslag til løsninger på 24 utfordringer som presenteres av deltakerbyene. Aktuelle problemstillinger kan dreie seg om sosial inkludering, intelligente transportsystemer, automatisering av tjenester, smartere belysning, åpne datasystemer, smartere liv og helse.

Kristiansand kommune skal opprette en komite som skal vurdere forslagene som kommer inn. Vinnerne kåres i mars, så blir det en felles prisutdeling i mai for alle kategoriene.

– Vinnerne vil ikke motta særlig pengepremier, men få mulighet til å teste løsningen hos byen som har presentert den aktulle problemstillingen, sier Øyvind Lyngen Laderud

Her kan du lese utfordringen Kristiansand kommune presenterer i konkurransen.

Deltakerbyene i Living Labs Global Award 2012

Disse byene deltar i konkurransen: Barcelona, Birmingham, Caceres, Cape Town, Coventry, Derry-Londonderry, Eindhoven, Fukuoka, Glasgow, Guadelajara, Hamburg, Kristiansand, Lagos, Lavasa, Mexico City, Rio de Janeiro, San Francisco, SantCugat, Santiago de Chile og Terrassa.

Hva er Living Labs Global?

Living Labs Global er en non-profit organisasjon basert i København og Barcelona, som jobber for innovasjon av tjenester i byer, gjennom bruk av ny teknologi. Mer enn 50 byer og 500 selskaper og forskningssentre over hele verden deltar i samarbeidet, som Kristiansand kommune ble med på i september.

Visjonen er å møte framtidens utfordringer gjennom en effektiv spredning av nye teknologibaserte løsninger som vil gjøre byene mer attraktive og effektive, og samtidig hjelpe markedet for slike løsninger til lettere å nå ut til verdens 557.000 byer. De gode løsningene blir på denne måten mer tilgjengelige og åpne.

Sponsorer

Living Labs Gloabl  samarbeider med mer enn 450 tilbydere av innovative løsninger til byene slik som Oracle, Cisco, Daimler, Climate Group, Imperial College London og MIT. Oracle er hovedsponsor.

Kontaktperson for pressen:

  • Bjørgulf Bergh Torjussen, rådgiver økonomisektoren, tlf. 38 07 53 48 / 901 11 030
  • Øyvind Lyngen Laderud, Internasjonal rådgiver, By- og samfunnsenheten, tlf. 38 01 96 83 / 476 48 492