Gå til innhold Hopp til søk
 

Krisesentertelefon for menn åpnet

Krisesentertelefonen for menn, Vest-Agder er åpnet. Tilbudet retter seg mot menn som er utsatt for vold i nære relasjoner. Telefonnummeret er 913 66 524.

Kristiansand kommune administrerer tilbudet på vegne av 11 kommuner.

- Vi er til stede for menn som blir truet, plaget eller utsatt for vold og mishandling i nære relasjoner, sier Raymond Lønberg.

Raymond LønbergLønberg er en av dem som skal ta imot henvendelser på den døgnåpne krisesentertelefonen. Telefonen opprettes som følge av at kommunene nå er pålagt å ha et krisesentertilbud også til menn.

Formålet med den nye loven om kommunale krisesentertilbud er å sikre et godt og helhetlig tilbud til kvinner og menn som er utsatt for vold eller trusler om vold i nære relasjoner.

Med vold i nære relasjoner menes  all fysisk vold og psykisk vold, og trusler mellom nåværende og tidligere partnere eller kjærester. Alle familiemedlemmer som for eksempel søsken, foreldre og barn er også medregnet.

- Å bli utsatt for vold i nære relasjoner er tabubelagt for svært mange menn, sier Lønberg.

Krisesentertelefonen kan hjelpe med veiledning og samtale. Hjelp til midlertidig overnatting i kritiske situasjoner er også en del av tilbudet.
 
Krisesentertelefonen for menn, Vest-Agder er et samarbeid mellom kommunene Mandal, Farsund, Flekkefjord, Vennesla, Åseral, Audnedal, Lyngdal, Kvinesdal, Lillesand, Songdalen, og Kristiansand.

Krisesentertelefonen for menn, Vest-Agder har nummer 913 66 524

Kontakt for media: Raymond Lønberg, 415 01 244, eller helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune, Lars Dahlen 911 51 406