Gå til innhold Hopp til søk
 
Ordfører Arvid Grundekjøn avduker det store bildet fra Tall Ships Races som er en gave fra Anders Martinsen fotografer og Allkopi. Foto Svein Tybakken

Ordfører Arvid Grundekjøn avduker det store bildet fra Tall Ships Races som er en gave fra Anders Martinsen fotografer og Allkopi. Foto Svein Tybakken

Kommunens servicesenter åpnet

Ordføreren foretok den offisielle åpningen av kommunens servicesenter i dag og avduket samtidig en spektakulær gave til byen.

Prosjektleder Wibekke Syvertsen ønsket ordfører Arvid Grundekjøn og publikum velkommen til åpningen av servicesenteret. Foto Svein TybakkenServicesenteret i Kirkegata 11 B er kommunens ansikt utad. Selv om senteret har vært operativt en tid, var det først i dag at den offisielle åpningen fant sted. Prosjektleder Wibekke Syvertsen ønsket frammøtte byråkrater og politikere velkommen og ga en rask innføring i de høye ambisjonene for servicesenteret.

Det var stor interesse for det spektakulære bildet av ”Parade of Sails” som avsluttet Tall Ships Races i Kristiansand i 2010. Fotograf Anders Martinsen til venstre. Foto Svein TybakkenFotograf Anders Martinsen bekjente at gaven fra han og Allkopi var et fotografi som var tatt av kjærlighet til byen. Forutsetningen for gaven var at det kunne henge et sted hvor det kunne glede mange.

Satt sammen av 16 bilder 

Ordfører Arvid Grundekjøn foretok avdukingen og det gikk en anerkjennende mumling gjennom forsamlingen da bildet, et triptykon, satt sammen av 16 fotografier tatt fra helikopter under ”Parade of Sails” – avslutningen av Tall Ships Races i Kristiansand 1. august 2010, ble synlig. Bildet måler 4 x 2 meter og pryder nå inngangspartiet til servicesenteret.

– Nå blir utfordringen å finne seg selv på bildet! spøkte ordføreren, til latter fra publikum.

Det er hundrevis av småbåter som følger noen av de store skutene ut Byfjorden, og sikkert tusener av mennesker på holmer og knatter langs seilingsruta, så den oppgaven blir ikke lett.

– Kvalitet på høyt nivå

– Dette er kvalitet og glede på høyt nivå, sa ordføreren – og la til: – Kvalitet og glede på et høyt nivå vil de oppleve som går inn i servicesenteret også. Det er en glede for meg å kunne åpne dette servicesenteret som er kommunens ansikt utad. Det var moro med to hyggelige begivenheter på en gang. Og så blir jo Kristiansand vertshavn for dette fantastiske arrangementet i 2015 også, dette passer bra!

Så var det eplemost og smakfulle kanapeer til forsamlingen, mens fotografiet ble grundig studert. Kanskje fant noen seg selv?