Gå til innhold Hopp til søk
 
Kommunens vaksinasjonskontor tilbyr influensavaksine til utsatte grupper 3. til 6. oktober, mellom kl. 08.30-14.00. Det er ikke nødvendig med timeavtale.

Kommunens vaksinasjonskontor tilbyr influensavaksine til utsatte grupper 3. til 6. oktober, mellom kl. 08.30-14.00. Det er ikke nødvendig med timeavtale.

Klar for ny influensasesong

Årets influensasesong kommer snart. Det er ikke kjent hvor tøff årets influensa blir. Smittevernlegen oppfordrer alle i risikogruppene til å vaksinere seg. Nytt i år er at en stor gruppe av gravide regnes inn i risikogruppene.

Risikogruppene og personer som har kontakt med risikogruppene gjennom arbeide for eksempel på sykehjem eller i hjemmetjenestene, bes spesielt om å vaksinere seg.

Dagfinn Haarr- Forventingene er at influensaen blir som vanlig. Fjorårets influensa var moderat, men vi vet jo ikke hvordan det blir, sier smittevernlege Dagfinn Haarr.

Fjorårets tilfeller av influensa besto av om lag en tredel svineinfluensa og to tredeler var rammet av vanlig influensa.

Alle i risikogruppene bør vaksinere seg. Enkelte har motforestillinger mot vaksinering på grunn av bivirkninger som oppsto etter vaksinen Pandemrix. Pandemrix ble brukt under svineinfluensaen i 2009, men Haarr peker på at det er en helt annen type vaksine som brukes i år. Denne vaksinen har vært i bruk i en årrekke uten vesentlige problemer.

Nytt i år er at en stor gruppe av gravide er i risikogruppen

- Influensen kan bite hardere på gravide. Nå er også alle gravide som er i tredje måned, eller har kommet lenger i svangerskapet,  i risikogruppen. De kan få en mer alvorlig sykdom, sier Haarr.

Haarr anbefaler altså alle som er i risikogruppene å vaksinere seg.

- I forhold til andre land, er Norge - og Kristiansand – elendig på dekning av risikogruppene, sier smittevernlegen.

Haarr minner også om pneumokokk-vaksinen, vaksine mot lungebetennelse. Risikogrupper skal ta denne hvert femte til tiende år. Med unntak av de gravide etter tredje måned, er risikogruppene for lungebetennelse de samme som for influensa.

Risikogruppene

Voksne og barn med

  • alvorlige luftveissykdommer
  • hjerte/karsykdommer 
  • nedsatt immunforsvar
  • diabetes
  • kronisk nyresvikt
  • kronisk leversvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • personer over 65 år

Kommunens vaksinasjonskontor i Gyldenløvesgate 23, første etasje i Gyldengården, tilbyr influensavaksinering til utsatte grupper følgende dager:

Mandag 3/10 , tirsdag 4/10 , onsdag 5/10 og torsdag 6/10.

Alle dager mellom 08.30 - 14.00.
Timebestilling ikke nødvendig.

Pris 150 kroner

Kontakt for media: Smittevernlege Dagfinn Haarr: 38 07 57 03
 

Relaterte emner