Gå til innhold Hopp til søk
 
Pensjonistgruppen som er omvisere på Arkivet gjør en stor og viktig innsats.

Pensjonistgruppen som er omvisere på Arkivet gjør en stor og viktig innsats.

Frivillighetsprisen til omviserne på Arkivet

De frivillige omviserne på Stiftelsen Arkivet fikk i går Kristiansand kommunes frivillighetspris 2011, for sitt engasjerte arbeid med omvisning og undervisning.

Prisen ble delt ut av ordfører Arvid Grundekjøn på kristiansandskorenes årlige julekonsert i Domkirken, og det var Tor Hultmann som mottok prisen på vegne av omviserne.

Omviserne på Arkivet består av ei gruppe på 30 pensjonister. Over 6000 skoleelever har i løpet av de siste seks årene fått omvisning og undervisning gjennom deres engasjerte arbeid. I tillegg til å gi publikum innsikt i den mørke historien fra Gestapo-tiden, fungerer de aktive pensjonistene som trivselsfaktor for de som jobber på Arkivet.

Det var tre flotte kandidater som var nominert til årets pris. I tillegg til omviserne på Arkivet, hadde juryen nominert Brit Stenbro for sin 32-årige innsats for Amatørenes Årlige og Anne Hilde Carlsen Nguyen for sitt engasjement i blant annet Natteravnene.

Om prisen

Kristiansand kommune har delt ut frivillighetsprisen siden 1998. Prisen besto av et diplom og et pengebeløp på 25.000 kroner, mens de to andre nominerte fikk hvert sitt trykk av Per Front.

Alle forslagene som er kommet inn sendes videre til en fylkeskommunal jury og kandidatene kan dermed bli nominert til en nasjonal frivillighetspris.

Årets jury

  • leder Ingrid Wisløff Jæger, kulturstyret
  • Salve Reinhardt, helse- og sosialstyret
  • Lillian Frigstad, oppvekststyret
  • Marit Penne, Kristiansand Vest Frivilligsentral
  • Bjørn A. Ryen, Røde Kors