Gå til innhold Hopp til søk
 
I oktober vil det bli noe vibrasjoner og støy fra byggearbeidet i området.

I oktober vil det bli noe vibrasjoner og støy fra byggearbeidet i området.

Fremdriften av Aquarama i rute

Byggeprosessen med Aquarama på Marinetomta går som planlagt. - Det ikke er noen forsinkelser i fremdriften og arbeidet har så langt holdt seg innenfor kostnadsrammene sier prosjektleder i Kristiansand Eiendom, Arne Birkeland.

En av visjonene for et nytt badeland er å gjøre strandpromenaden mer attraktiv for innbyggere og turister. Aquarama vil gi området et skikkelig løft sammen med Kilden. Ideen er å tilby gjestene og personalet et helhetlig tilbud. Noen av fasilitetene vil være svømme- og badeland, idrettshall, helse- og velværesenter.

- Aquarama har valgt kvalitetsløsninger i sin fremtidige drift. Private aktører vil stå for driften av anlegget inntil 60 år fremover. Vi ønsker å gi innbyggerne et velvære senter i mange år fremover, sier Birkeland.

Nytt hotell

Bygget inkluderer også et hotell, som kommer til å bli et av byens aller største med 200 rom. Denne tomta er så godt som ferdig utgravd, og arbeidet med å bygge parkeringskjeller under det fremtidige hotellet er nå i gang. Fasaden mot Østre Strandgate  vil være med på å skape en åpenhet til byggene rundt. 

Det forhandles for tiden med fylkeskommunen rundt folkehelse og leieavtale for bruk av arrangementshallen.

Pågående arbeid i området

I ukene fremover vil arbeidet med å trekke opp stålpeler langs Elvegata gi noe støy og vibrasjoner, men arbeidet vil normalt avsluttes klokken 20.00. Fra uke 40 til 44 vil arbeidet med gitterdragerer over det store bassenget gå i gang. Agder Energi Varme sitt arbeid rundet Jokerbutikken i Elvegata,  vil føre til midlertidige stegninger av i kjørebanen. Vi henstiller folk til å kjøre forsiktig i området.

Prosjektlederen, Arne Birkeland, er fornøyd med fremdriften og bekrefter at bygget skal stå ferdig 22 mars 2013.