Gå til innhold Hopp til søk
 

Feiingen har startet

Vårfeiingen har allerede startet. Ingeniørvesenet har ti enheter i kontinuerlig arbeid for å feie bort strøsanden fra i vinter.

Du har sikkert sett dem; de summende feiebilene som tråkler seg mellom lyktestolper og søppelkasser i Markens. Nå skal vinteren feies ettertrykkelig opp og byen klargjøres for lysere tider, for våren og 17. mai.

- Vi startet feiingen tidlig i fjor, syntes vi, men i år er vi enda to uker tidligere ute, forteller driftsleder i ingeniørvesenet, sone øst, Øyvind Markussen.

- I fjor feide vi opp 6000 tonn strøsand, mange av veiene var jo blitt rene grusveier! Så galt er det heldigvis ikke i år, sier han.

Sykkelstiene prioriteres

- Det er viktigst å få feid sykkelstiene. Men også bussveiene skal tas. Vi har noen frister å forholde oss til, og de skal vi klare med god margin, sier Markussen.

Før 1. mai skal både sykkelstier, fortau, buss- og boligveier i Kvadraturen, Grim, Lund, Sødal og Eg være feid. Innen 16. mai skal alle sykkelstier og bussveier i resten av kommunen være gjort fremkommelige. Markussen har satt inn én ekstra maskin i år for å få gjort jobben enda raskere. Går alt etter planen skal også samtlige fortau og boligveier være feid før 17. mai.

- Vi har godt håp om å klare sykkelstiene allerede før påske, bare været fortsetter å være med oss, sier han.

Telefonvarsling

I Kvadraturen er det gjerne noen utfordringer med parkerte biler. Skilting om feiing brukes, men ettersom midlertidige skilt må ha stått oppe i minst 24 timer før de er gyldige, er dette litt tungvint. Derfor vil kommunen også i år varsle de som bor i de aktuelle områdene ved hjelp av telefonvarsling.

- Telefonvarsling er et utrolig effektivt hjelpemiddel for oss, både ved brøyting om vinteren og når vi skal ut og feie om våren, avslutter Øyvind Markussen.

Les mer om telefonvarsling her.

Mediekontakt:

Driftsleder sone øst, Øyvind Markussen, mobil 97096779