Gå til innhold Hopp til søk
 
PK Entreprenørers restaurering av Ernst Hotell vant årets byggepris 2011

PK Entreprenørers restaurering av Ernst Hotell vant årets byggepris 2011

Pris for ombygging av Ernst Hotell

Årets byggepris 2011 gikk til PK Entreprenører for arbeidet med Clarion Hotell Ernst. Kristiansand Byggforum står bak byggeprisen, og bak Kristiansand Byggforum står bygg- og anleggsbransjen sammen med Kristiansand kommune.

Juryen, som blant annet har bestått av byutviklingsstyrets leder Grete Kvelland Skaara, mener at årets prisvinner har tilført byggebransjen og lokalsamfunnet verdier som bidrar til økt trivsel og kvalitet og at arbeidet fremstår som bærekraftig innen sitt felt.

Juryen mener videre at PK Entreprenører har løst oppgaven med å bygge ny hotellfløy og konferanseavdeling med sterke begrensninger og bevaringskrav på en god måte, samt våget å utfordre seg selv på valgte løsninger.

Fundamenteringsarbeidene på dårlige grunnforhold og gjennomføring av byggearbeidene langs sterkt trafikkerte gateløp med lite lagringsplass, ble også løst på en svært kreativ og sikker måte, sier juryen, som også berømmer det gode håndverket i utførelsen. Dette gjelder både utvendige murfasade som er rehabilitert og nye etasjer som er tilpasset disse.

De andre nominerte til årets byggepris var Vennesla kommune og arkitekt Helen & Hard for Vennesla bibliotek og Agder Energi for Kjøita 19.

Les om byggeprisen her