Gå til innhold Hopp til søk
 
2000 kroner til klassekassa. Det er belønningen disse elevene og deres klassevenner fikk for sin innsats for å gå til skolen i høst. 1. desember fikk de skryt, diplom og penger av ordfører Arvid Grundekjøn.

2000 kroner til klassekassa. Det er belønningen disse elevene og deres klassevenner fikk for sin innsats for å gå til skolen i høst. 1. desember fikk de skryt, diplom og penger av ordfører Arvid Grundekjøn.

Aktive skolebarn

Elever fra 12 klasser fikk 1. desember belønningen for at de har vært flinke til å gå eller sykle til skolen i høst. Premien er 2000 kroner til hver klassekasse.

Det er Grønn Hverdag og Kristiansand kommune som arrangerer den årlige konkurransen. Målet er å oppmuntre elevene på 1.-4. trinn til å gå til skolen, i stedet for at mor eller far kjører dem i bil. Det er positivt både for barnas helse og for miljøet. I tillegg er det tryggere for barna at færre foreldrebiler kjører ved skoleområdet.

Ordfører Arvid Grundekjøn holdt en kort tale til elevene og skrøt av at de er så flinke til å gå til skolen.

– Det er veldig viktig å passe på egen helse. Derfor er det flott at dere allerede som barn er aktive og bruker kroppen. Å gå til skolen sammen med venner er både veldig sunt og hyggelig. Dere som er her i dag har vært best i hele byen, og går foran som gode eksempler når det gjelder å passe på egen helse. Gratulerer med flott innsats, og hils de andre i klassene deres, sa ordføreren.  

Det er de tre beste gruppene på hvert trinn som får 2000 kroner hver til klassekassa. I år deltok 1554 elever fra 16 barneskoler. Alle de premierte har gjort en imponerende gå-jobb. Konkurransen varte i 29 skoledager, elevene på alle trinnene som ble premiert har gått i minst 27,3 dager. 1a og 3a fra Vågsbygd skole hadde 100 prosent oppslutning.

Tradisjonen tro er det skolene på vestsiden av Varoddbrua som kjemper om topplassene. I år stikker både Voie skole og Vågsbygd skole av med tre priser hver. 

Her er vinnerne: 
1. trinn: Krossen, Presteheia og Vågsbygd (1a).
2. trinn: Sjøstrand (2b), Vågsbygd (2a) og Voie (2a).
3. trinn: Krossen, Sjøstrand (3a) og Vågsbygd (3a).       
4. trinn: Voie (4a), Øvre Slettheia (4a) og Voie (4b).