Gå til innhold Hopp til søk
 
Jeg kjører grønt-kampanjen har startet. Hilde Finckenhagen deler ut morgenjuice til busspassasjer Nora Nguyen. Foto: Bjørne Jortveit.

Jeg kjører grønt-kampanjen har startet. Hilde Finckenhagen deler ut morgenjuice til busspassasjer Nora Nguyen. Foto: Bjørne Jortveit.

1000 påmeldte på halvannen time

Jeg kjører grønt-kampanjen startet i et forrykende vær tidlig mandag morgen. Og nesten like forrykende gikk det med påmeldingen. Halvannen time etter starten klokken 12 hadde 1000 meldt seg på.

Til tross for at himmelens sluser åpnet seg, var det hundrevis av syklister og gående som passerte kampanjens infostander i Kvadraturen og i Vennesla sentrum. Det var til og med folk i shorts. Hvem sa at sørlendinger er pysete?

Sankingen av grønne poeng er altså i gang.

Grønne reiser er turer til fots, sykkel, buss og tog. I år kan deltakerne også være med på en reise fra Kristiansand mot Nordkapp.

Juice til busspassasjerer

Nytt i år var at kampanjen gjorde stas på busspassasjerer. 480 juice-flasker, sponset av Bama, ble delt ut. En vintamin-innsprøytning på morgenkvisten var meget populært. Jeg kjører grønt-mannskapene entret etter hvert bussene. Alle inkludert bussjåførene ville ha juice og info om kampanjen.

Syklistene fikk setetrekk, og det passet jo bra for anledningen. Fotgjengerne fikk refleks til å slå rundt armen.

Ordføreren delte ut busskort

Ordfører Per Sigurd Sørensen delte ut gratis busskort med verdi 200 kroner til et dusin bilister idet de passerte bommen i parkeringshuset i Slottet. Det var ingen sure miner da heller. Flere av dem sa at de ”jammen skulle forsøke buss”.

- Jeg er lei av å stå i bilkø i Vågsbygd, sa Ole Jacob Norman til Kristiansand kommunes nettside. Han syns det var flott å få busskort av ordføreren. En kvinnelig bilist spurte med glimt i øyet om hun måtte stemme Høyre ved valget. Høyre-ordfører Sørensen måtte le og bedyret at dette ikke var valgkamputspill.

90 arbeidsplasser påmeldt

I går ettermiddag hadde 90 bedrifter og virksomheter meldt seg på i bedriftskonkurransen.

Alle ansatte i påmeldte bedrifter kan la sine egne poeng tilflyte arbeidsplassen sin. Det gjelder for bedriftene å få flest mulig poeng per ansatt.

Jeg kjører grønt varer til og med 11. desember. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan delta. Aldersgrense 15 år.

Bilist Ole Jacob Norman fikk gratis flexikort av  ordfører Per Sigurd Sørensen.

Bilist Ole Jacob Norman fikk gratis flexikort av  ordfører Per Sigurd Sørensen. Foto: Bjørne Jortveit. 

 

 

 

 

 




 

Aktuelt og nyttig