Gå til innhold Hopp til søk
 
Elever ved Lindebøskauen skole fotografert for to år siden, i anledning at de drev elevbedrifter på skolen. (Foto: Anders Martinsen fotografer)

Elever ved Lindebøskauen skole fotografert for to år siden, i anledning at de drev elevbedrifter på skolen. (Foto: Anders Martinsen fotografer)

Kobler elever og næringsliv

Kristiansand kommune er i gang med et unikt undervisningsopplegg sammen med flaggskip-bedrifter som National Oilwell Varco og Elkem, samt Innovasjon Norge og Ungt Entreprenørskap Agder.

Opplegget har fått navnet «Entreprenørskapsprosjektet». Utgangspunktet er at dagens elever i ungdomsskolen er morgendagens nyskapere og utviklere. Samarbeidsprosjektet skal være med på å trigge elever til kreativ tenkning.

Den første samlingen ble holdt på National Oilwell Varco i juni.

Onsdag 12. september klokka 13.30 er det klart for samling nummer to.

Det skjer på Elkem i Vågsbygd. Også denne gangen møtes rektorer, rådgivere og lærere fra ungdomsskolene i Kristiansand sammen med ansatte fra bedriftene kommunen samarbeider med. Kunnskapen skolefolkene får med seg, skal de bruke for å forberede elevene på opplegget. Bedriftsbesøk, innovasjons-camp og kurs i kreativitet er noe av det elevene har i vente.

Kristiansand i front

– Med denne satsingen er Kristiansand i front når det gjelder bruk av denne typen arbeidsmetodikk. Hensikten er å bygge en bro mellom skole og næringsliv. Vi skal sikre at både elevene, skolene og bedriftene blir vinnere for fremtiden, sier næringsrådgiver Valborg Langevei i Kristiansand kommune.

Skoler er i gang

Elever på 9. trinn ved Lindebøskauen skole er allerede i gang med et undervisningsopplegg som de kjører en hel dag annenhver uke. Etter høstferien starter 8. trinn på Torridal skole med et tilsvarende opplegg, én hel skoledag hver uke.

Hva kan vi lære?

«Elkem er verdensledende og bryter stadig vei for ny kunnskap og ny teknologi. Hva kan vi lære av det?

Det er hovedspørsmålet de 85 påmeldte skal få svar på. Elkem stiller med tre nøkkelpersoner: Leder av forskningsteknisk senter, Gro Eide, forskningsdirektør Ragnar Tronstad og forsker Robertha Høglund.

Kontaktperson for mediene:

Leder av styringsgruppa:
Næringsrådgiver Valborg Langevei i Kristiansand kommune: 992 19 474

Medier som ønsker å delta, kan henvende seg i vakta.