Gå til innhold Hopp til søk
 
Jørgen Skauge i Imperiet er fornøyd med sikker og enkel levering av strøm til friluftscenen i Ravnedalen. Foto: Kurt Tange Jensen, Parkvesenet

Jørgen Skauge i Imperiet er fornøyd med sikker og enkel levering av strøm til friluftscenen i Ravnedalen. Foto: Kurt Tange Jensen, Parkvesenet

Fornøyd med strøm til friluftscenene

Parkvesenet har ferdigstilt fast strøm til friluftscenene i Ravnedalen og Odderøya amfi. Jørgen Skauge i Imperiet er storfornøyd med sikker levering av scenestrøm.

Driftsjef Kurt Tange Jensen i Parkvesenet opplyser at trafoene til sammen koster 1.6 millioner kroner og leverer nok strøm til nær 150 eneboliger.

500 kVA

– I Ravnedalen er det satt opp en trafo på 500 kilovolt ampere. Da Secret Garden hadde konsert for noen år siden med sin store lyd- og lysrigg, brukte de ca 250 kVA. Vi har ikke montert permanente uttak enda i påvente av om det kommer tak på scenen eller andre løsninger. Nå må derfor arrangørene hente strømmen direkte fra trafoen, sier Tange Jensens, som håper koplingsskap, som gjør det enda litt enklere for arrangøren, kommer på plass om ikke for lenge.

Konsertarrangøren Imperiet med Jørgen Skauge i spissen, var førstemann til å teste anlegget denne helgen.

Kritisk viktig

– Jeg er veldig fornøyd og synes det har vært riktig av kommunen å prioritere strøm fremfor tak over scenen i Ravnedalen når det er så lite penger. Både for oss som arrangerer konserter og for artistene er rikelig med strøm kritisk viktig, sier Skauge, som kan fortelle at de før trafoen var på plass måtte låne tre aggregater fra Egersund som til sammen brant opp 1800 liter diesel i løpet av tre dager.

– Det er jo ufornuftig og miljøskadelig. Nå er vi i klasse med de beste festivalområder, som blant annet Øya. Der har de fått pris for miljøvennlige arrangementer med bruk av grønn strøm. Sånn er det også i miljøbyen Kristiansand nå, sier Jørgen Skauge, som regner med at kostnadene nå halveres når det infrastruktur.

Strøm til Ozzy

Trafoen på Odderøya er på 630 kVA og kan levere inntil 877 ampere. Det er også lagt opp uttak ved serviceteltet på toppen av amfiet med strøm til blant annet salgstelt, toaletter og lys. Konsertarrangøren Odderøya Live blir antagelig de første som bruker denne trafoen til sin konsert med Ozzy Osbourne 6. august.